Het Warmblauw-systeem

Een perfecte balans van warmtepomp, natuurlijke energie en vloerverwarming.

De basis van een Warmblauw-systeem bestaat uit een warmtepomp, een bronsysteem en een
afgiftesysteem. Wat een duurzaam energiesysteem van Warmblauw zo anders maakt? Dat is het feit
dat onze systemen gebaseerd zijn op deskundig rekenwerk en door ervaren specialisten worden
aangelegd en onderhouden. Alle onderdelen van het systeem zijn van hoogwaardige, duurzame
kwaliteit. Daarvan heeft u niet alleen nu, maar ook in de toekomst profijt.

Hoe het systeem werkt?
De Warmblauw-warmtepomp zorgt ervoor dat er naar behoefte warmte of kou wordt afgegeven aan de ruimte. Dat gebeurt door middel van een lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming en/of ventilator­ convectoren. Ook zorgt de warmtepomp voor warm water dat in een boiler wordt opgeslagen. De warmtepomp haalt een groot deel van zijn energie uit warmtewis­selaars in de grond of uit de buitenlucht. In combinatie met zonnecollectoren voor warm water en zonnepanelen voor stroom en verwarming werkt het systeem energieneutraal. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat het huis of het gebouw goed geïsoleerd is.

Alle systemen op een rij

Vloerverwarming

Vloerverwarming is één van de meest comfortabele verwarmingssystemen die er is. Zowel in woningen als kantoren zorgt het voor een aangename en gelijkmatige temperatuur. Doordat het systeem de ruimte door middel van een lage temperatuur verwarmt verbruikt het minder energie dan bijvoorbeeld radiatoren. Hierdoor is vloerverwarming het ideale afgiftesysteem voor een warmtepomp. Naast het gevoelscomfort en de energiebesparing is een bijkomend voordeel dat er geen radiatoren meer geplaatst hoeven te worden.

De vloerverwarming van Warmblauw is gemaakt van hoogwaardige materialen en wordt geleverd met Komo-keurmerk en 10 jaar systeemgarantie. In combinatie met een Warmblauw warmtepomp en bronsysteem legt u de ideale basis voor een duurzaam energiesysteem.

Aardwarmte/water-warmtepompen

(HPBW) en Water/water-warmtepompen (HPWW)

Warmtepompen zijn de ideale basis voor een duurzame energieinstallatie in woningen en utiliteitsgebouwen. Met een warmtepomp kan niet alleen energiezuinig verwarmd, maar ook gekoeld worden. Zowel de aardwarmte/water-pomp HPBW als de Warmblauw water/water-warmtepomp HPWW kunnen in combinatie met verschillende afgiftesystemen, zoals ventilatorconvectoren, vloerverwarming, wandverwarming of een combinatie hiervan, worden gebruikt. Vanwege hun hoge capaciteit worden deze warmtepompen veel ingezet in eengezinswoningen, scholen en kantoren, maar ook voor bijvoorbeeld voor het hele jaar door verwarmen van zwembaden.

Lucht/Water Warmtepompen

AWX-ECONOMIC / AWX PERFORMANCE

Warmtepomp AWX ECONOMIC en AWX PERFORMANCE zijn compact en bedoeld voor  milieuvriendelijke en energiebesparende verwarmingsinstallaties, voor warmwaterbereiding, of voor het verwarmen van zwembadwater. De te verwarmen objecten kunnen worden uitgerust met verschillende afgiftesystemen. Het maakt daarbij niet uit of het afgiftesystemen met ventilatorconvectoren, vloer-of wandverwarming of een combinatie van beide zijn.

Warmtepomp AWX ECONOMIC/PERFORMANCE blinkt uit door de volgende eigenschappen:

• Eenvoudig te installeren
• Uitstekende technische eigenschappen
• Hoge energie-efficiëntie
• Het hele jaar door te gebruiken
• Zeer geluidsarm
• Intelligente aansturing
• Onderhoudsarm

Zonnepanelen

Warmblauw zonnecollectoren behoren tot de nieuwste generatie zonnepanelen en kunnen bijdragen tot het energieneutraal maken van gebouwen. Warmblauw zonnecollectoren zijn van hoogwaardige Europese kwaliteit en worden gekenmerkt door een aantrekkelijk strak design en een hoog rendement. Doordat de collectoren zijn gemaakt van duurzame kwaliteitsmeterialen hebben ze een lange levensduur. Ze zijn voorzien van speciale CPC-collectoren, die niet alleen reageren op zonlicht, maar ook op licht. Daarmee zorgen ze, in tegenstelling tot traditionele zonnepanelen, ook in de winter voor een goed rendement en kunnen ze naast voor de warmwatervoorziening ook als ondersteuning voor de verwarming worden ingezet. Warmblauw zonnecollectoren worden compleet voorgemonteerd aangeleverd en zijn snel en zonder diepgaande technische kennis te installeren.

Neem vrijblijvend
contact met ons op

Bel ons (074) 26 727 60

Mail ons
Ik ben installateur

Warmblauw-dealer worden?
Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Lees verder